DS DESIGN - Todor Todorov

Тодор Тодоров – DS DESIGN

Той стартира с компютърната технология през 1999 г. От 2006 г. е започнал да се занимава професионално с компютърните технологии в областта на „КТТ“ и уеб сайтовете, които ги започнал като хоби, но поради причини е преценил да смени начина на обучение с друга специалност, която е в областта на програмирането, компютърната графика и уеб програмиране. лед това започва да се занимава в тази област (графика, програмиране и уеб) през 2011 г. Тогава започва с езика за програмиране C++. След което започва и с графичен дизайн чрез софтуера CorelDRAW X4 от тогава започва да навлиза в графичния дизайн. Същата година започва и с програмата за видео монтаж с Adobe Premiere версия CS3.

В момента е до ниво на Pro Designer и Pro Developer.

Сертификати и Грамоти

Доволнами клиентами

0

Видеоклипы

0

Графический проект (3D дизайн и векторные изображения)

0

Созданный сайт

0

Годы моего развития

Год

Описание

2004 г.

Autodesk AutoCAD

С AutoCAD работя доста години дори бих казал, че от него съм тръгнал в цялата графика. Работа ми с него започна доста интересна. Разработвах с него сложни схеми от учебници по физика. Интересното беше, че само с гледане на фигурата аз я правих 1/1 на компютъра — без да ползвам помощни подложки. Всяка скица беше правена само на око.
Сертификат за AutoCAD — карам курс за вземане за сертификат.

2006 г.

Glog

В тази година бях решил да си направя нещо като сайт за компютърни уроци, с които да се учат хората. Отначало го бях започнал в стил блог от glog.bg, но реших да не го правя там повече, защото не ми допадаше как е направена системата на glog.bg и че беше доста тромаво както и много ограничено. От което ме накара да мисля други начини да го направя. Името на проекта беше Info-Comp. В момента не мисля да го пускам пак, но съм оставил неговата страница във Facebook. която може да намерите тук Вече не се марича Info-comp, а Information By Technology. 

 Отново в glog.bg, правих още един блог — сайт за пълна информация за всеки автомобил от първият му модел до най-новия както и с кратка история за неговия създател. Не съм се отказал от този проект — ще бъде реалност някой ден. Проекта бе озаглавен «Яка Количка».

HTML 4 CSS 2

Реших да спра да правя подобни тип сайтове в платформата на Dir.bg (Glog.bg). Исках нещо, което да съм изградил лично аз, а не някаква автоматична система. Тогава започнах да изучавам уеб езиците HTML4 и CSS2 от тук нагоре се започва с навлизането ми с програмиране на уеб сайтове с езици. Първия сайт, който разработих беше Info-Comp.За няколко седмици сайта беше пуснат, където се хостваше в HIT.BG. За голяма жалост HIT.BG спря да работи и се наложи да сваля сайта от там, за да не загубя трудът, който дадох за него. Радостта ми там вече нямах това ограничение, което имах в glog.bg. Правих си всичко, което ми идваше от умът.
Сертификат за HTML 4 & CSS 2: Няма на този етап.

PHP & MySQL

Същата година започнах да изучавам PHP & MySQL. Започнах с версия 4.3 на PHP. Версията с която съм почнал на MySQL е : 3.23.54. В момента работя с най-новите им версии. Стартовата ми литература е тази.
Сертификат за PHP & MySQ: В процес на вземане от СофтУни.

Adobe Photoshop

С помощта на Adobe Photoshop съм обработил доста графики, снимки и колажи. Започнах с версия CS2 в момента работя с последната версия.
Сертификат за Photoshhop: В процес на вземане от СофтУни

Adobe Flash

Започнах да изучавам като любител Flash Design, взех литературата за него спрях се на Хилман Къртис — Flash 5 Web Дизайн. След като я научих реших да си разширя знанията в тази среда. Започнах с изучаването на Adobe Flash Professional 8 чрез литературата на Macromedia Studio 8. Тя ми даде базови познания по анимирането, графика и още добри техники. Чрез нея успях да навляза в средата на Flash анимацията. След версия 8 скочих направо на версия CS3. С нея съм разработвал банери и някоя друга анимация. В момента съм с версия CS6 и CC.
Сертификат за Adobe Flash: Няма на този етап.

Adobe Fireworks

С този софтуер се запознах от литературата на Macromedia Studio 8 до това време бях чувал малко за него понеже в това време , което почнах да изучавам графика и то от любителска срана не бях решил все още с какво да се занимавам най-вече. Разбрах какво може софтуера и ми допадна как се работи с него. В момента продължавам да работя с него, но с версия CS6.
Сертификат за Adobe Fireworks: Няма на този етап

Adobe InDesign

С този софтуер съм работил по брошури на Техномаркет и Кауфланд. Работил съм и по книги на български автори.

Сертификат за Adobe InDesign: Няма на този етап.

 

2007 г.

WordPress

В светът на WordPress правих един тестов сайт с WordPress 2,1 Проекта, които почнах с
него беше блог за автомобили. А именно «Яка Количка», Доста добре се разви, но 2010 г. го
спрях, заради липса на време. Също така сайт за компютърни технологии (Info-Comp) и
един магазин за обувки, който няма да му правя реклама..
Сертификат: Взет на: 14.04.2016 от Aula.bg
Сертификат: Взет на: 08.10.2019 от SoftUni

JavaScript

Със скриптовия език на JavaScript съм създал над 300 хиляди скрипта за какво ли не. От тогава до сега, работят стабилно с него до ден днешен.
Сертификат: Взет на: 28.06.2017 от Aula.bb

2009 г.

Електротехника, Градвни Елементи и Програмиране

През тази година започнах да изучавам в ПГ по МТЕ «М. В. Ломоносов» — Добрич. Специалностите в областта на електричеството и създаване на чипове.
Електротехника, Градивни Елементи, запояване на платки и работа с ток.

JQuery

С JQuery съм боравил доста силно по динамичност, визия и стилни функции за доста сайтове. 

2010 г.

Обектно Ориентирано Програмиране (ООП)

В тази година обърнах внимание на по — сериозните езици в ООП (Обектно Ориентирано Програмиране). Започнах с изучаване на езици като: C и C++.

Joomla!

С Joоmla правих магазин за авточасти, магазин за суши и поддръжка на онлайн аптека както и много други..
Сертификат за Joomla!: Няма на този етап.

2011 г.

Обектно Ориентирано Програмиране (ООП), Векторна графика и видео обработка.

В тази година нещата, които навлизах бяха програмния език Java, векторния софтуер CorelDRAW и видео обработка с Adobe Premiere CS3

CorelDRAW

Започнах с версия 14 на софтуера с него започнах да градя основи, които ми дадоха добро начало да карам с по-новите версии. В момента работя с версии CorelDRAW X6, CorelDRAW X7, CorelDRAW X8
Сертификат: Взет на: 28/11/2016 от Aula.bg

Adobe After Effects

С After Effects започнах от чисто любопитство, понеже като проучих какво може този софтуер и в каква среда може да бъде използвам се заех да го уча. До момента съм разработил над 15, 100 рекламни лога, С негова помощ. Логата са на Български фирми както и фирми извън България.
Сертификат: Взет на: 28/11/2016 от Aula.bg

Adobe Premiere

С програмата за телевизия и видео монтажи Adobe Premiere започнах през 2012 г. създал / редактирал съм с нея доста видео клипове. Едни от тях са на ESET, Фондация Бялата Лястовица, Power Podium, Hi Life, BMW Power ///Mania обработка/редактиране на видеа на изпълнители. Между тях са DIVA Vocal, Цвети Радойчева, Светла Иванова. както и още известни личности между, които са и Златка Димитрова. Както и видеата на DS DESIGN се обработват с нея. Всички видео клипове, които съм правил може да намерите в тази секция.
Сертификат: Взет на: 28/06/2017 от Aula.bg

AJAX

Разработвах преди време чат скриптове с него. Използвам ги още в някои проекти.
Сертификат за AJAX: Няма на този етап.

2012 г.

Adobe Audition

С програмата за аудио обработка започнах през 2012 г. Стартирах с Adobe Audition 1.5 от нея ми беше базовото познание в областта на запис, обработка на звук и дребни корекции в аудио файла. В момента работя с версия CC. С нея обработвам звук на филми, подобряване на аудио файла, отстраняване на не точни звуци.

2013 г.

Adobe Illustrator

До този момент съм създал векторни улици, векторни паркове и календари, които можете да намерите в сайта.
Сертификат: Взет на: 28/08/2018 от Aula.bg

2014 г.

Android

Мобилно програмиране и разработване на мобилни приложения за Android го започнах от любопитство. Разработвам приложенията в Интегрираната среда за разработка Eclipse Luna. Учил съм разработката на приложения от няколко книги една от тях е на Денис Колисниченко — Практическо програмиране за Android

MAXON CINEMA 4D

Със CINEMA 4D се сблъсках в университета, хареса ми в нея, че с лекота може да стават велики неща. Също така като проучих, че Дисни и още много филмови компании работят с нея се замислих дали да навляза в нея или не.За жалост ми беше малко трудно да намеря добра литература, от която да стартирам и да имам добра основа за напред. Започнах с Cinema 4D R14 релийс 4 Септември, 2012 г. След версия 14 започнах с версия 16, с която работя. С нейна помощ са разработи филми кат Jursic Park, Frozen, Teenage Mutant .Ninja Turtles (игралните), Spider Man и още други.
Сертификат: Взет на: 28/09/2017 от Aula.bg

SolidWorks

Със софтуера за машинно строенето се запалих, след като научих какво може и какво се прави с него. Бях много възхитен от неговите възможности. Почнах с леки неща, като създаване на болтове. В момента съм на ниво, в което мога да изградя части на автомобил, самолет, мотор и други превозни средства, но и за домашни уреди, скициране на схеми за сглобяване на мебели и още много други неща..
Сертификат: Взет на: 28/04/2018 от Aula.bg

2019 - 2020 г.

Обновяване на знанията по CMS WordPress 

На 13 август Тодор Тодоров стартира курс за WordPress в СофтУни  да научи още нови неща за системата.

Графичен дизайн:

След изучаването на толкова много графичен софтуер прецених да се задълбая още в сферата на  графичния дизайн от програмата на СофтУни. В нея влизат следните програми:

  • Графичен дизайн с Photoshop (софтуер за снимки)
  • Графичен дизайн с Illustraor (софтуер за векторни изображения)
  • Графичен дизайн с InDesign (софтуер за списания и книги)
  • UX дизайн
  • IU Уеб дизайн
  • Adobe Premiere Pro (видео монтаж)
  • Adobe After Effects (анимация и видео ефекти)
  • 3D проектиране с 3D Max
  • Проектиране на 3D игри с Maya

Повече за курса вижте тук

Започна нови проекти в EA Games

Тодор, получи предложение за работа в екипа на една от най-големите компании за игри в цял свят. Очаква се той да участва в новите проекти на игрите Need For Speed, FIFА, The Sims и Star Wars и още много други продукти на EA Games. С възможност да създаде и негова собствена игра за всички платформи.