DS DESIGN – Умения и услуги

В сферата на компютрите навлязох през 1999 г. От 2006 г. започнах да се занимавам професионално в областта на „КТТ – Комуникационна техника и технологии“, но прецених да сменя начина на обучение с друга специалност, която е в областта на програмирането и компютърната графика.

Същата година започнах да се занимавам и с уеб сайтове. с компютърната графика започнах да се занимавам през 2012 г. също така се занимавам и с маркетинг, но отскоро се обучавам. В момента се занимавам с доста неща, но основното ми е – компютърната графика и системното програмиране. По-долу ще научите и нещата, които умея и софтуера, който съм научил и уча в момента. 2014 г. започнах да създавам приложения за мобилни устройства (Android, iOS, Winndows Phone),

Предлагам следните услуги:

Графичен дизайн, видео обработка, създаване на уеб сайт и поддръжка, системно програмиране, проектиране на 3D интериор, обработка на изображения, проектиране на мобилни приложения, модилиране. По-долу ще видите таблица, в която има информация за години опит, описание на дадения проект по който съм работил и дали имам сертификат за съответния продукт.

Част от нещата, които съм правил вече ги няма и няма как да ги покажа, но ще бъде описан дадения проект.

Уеб

Лого на езика / платформата Сертификат Години практика
(От – До)
Ниво опит Допълнение

2007 г. до сега. WordPress: Започнах с версия 2.1. Проекта, които почнах с него беше блог за автомобили. Доста добре се разви, но 2010 г. го спрях, заради липса на време. Също така сайт за компютърни технологии и един магазин за обувки.

(в процес на вземане)

2010 г. до сега. Joomla: С Joоmla правих магазин за авточасти, магазин за суши и поддръжка на онлайн аптека.

(в процес на вземане)

2006 г. до сега. PHP & MySQL: Започнах с версия 4.3 на PHP. Версията с която съм почнал на MySQL е : 3.23.54 , а версията на PHP с която съм започнал е: 4.3.0. В момента работя с най-новите им версии. Стартовата ми литература е тази.

2006 г. до сега. HTML 4: Започнах първия си HTML сайт през 2006 г. Сайта беше за компютърни уроци, новини и тук-там някоя лекция. След него реших да създам още един, но за автомобили. Идеята му беше да е с пълните модели, история и всичко останало, което е любопитно за тях.

2006 г. до сега. CSS 2: Започнах първия си CSS сайт през 2006 г. Сайта беше за компютърни уроци, новини и тук-там някоя лекция. След него реших да създам още един, но за автомобили. Идеята му беше да е с пълните модели, история и всичко останало, което е любопитно за тях.

2013 г. до сега. HTML 5:

2013 г. до сега. CSS 3:

2007 г. до сега. JavaScript: Със скриптовия език на JavaScript съм създал над 300 хиляди скрипта от тогава до сега, които работят стабилно до ден днешен.

2009 г. до сега. JQuery: С JQuery съм боравил доста силно по динамичност, визия и стилни функции за един чудесен сайт.

2011 г. до сега. AJAX: Разработвах преди време чат скрипове с него. Използвам ги още в някои проекти.

Видео / аудио монтиране, векторна графика, растерна графика, 3D, 4D и CAD

Лого на софтуера Сертификат Години опит (от / до) Ниво опит Вид на софтуера Допълнение

(в процес на вземане)

2004 г. до сега. Архитектурна програма базирана на 3D и скициране Autodesk AutoCAD: С AutoCAD работя доста години дори бих казал, че от него съм тръгнал в цялата графика.

(в процес на вземане)

2012 г. до сега. Триизмерна графика (3D) Autodesk Maya 3D: С продукта на Autodesk MAYA съм проектирал над 3250 3D снимки, 350 автомобила и анимации.

2014 г. до сега. Триизмерна графика (3D) Autodesk 3D MAX: С 3D Max се занимавам от 2011 г. Но слабо, поради технически причини, след което започнах да се развивам с програмата до добро ниво.

2012 г. до сега. Рендер за качествени изображения от 3D. V-Ray: С V-Ray имам няколко проекта, които са създадени чрез 3D MAX, 3D MAYA и Cinema 4D.

2012 г. до сега. Векторна програма / Графичен дизайн. CorelDRAW: Започнах през 2012 г. с малки графики с версия X4. В момента работя с CorelDRAW X6, CorelDRAW X7 и CorelDRAW X8.

2014 г. до сега. Векторна програма / Графичен дизайн. SolidWarks: Със софтуера за машино строенето се запалих, след като научих какво може и какво се прави с него. Бях много надъхан да го знам и него. Почнах с леки неща, като създаване на болтове. В момента съм на ниво, в което мога да изградя части на автомобил, самолет, мотор и други превозни средства, но и за домашни употреби умея. Умения като създаване на мебели, домакински уреди както още други неща.

2014 г. до сега. Софтуер за 4D графики. MAXON Cinema 4D: Започнах от любопиство с тази програма, но за жалост ми беше малко трудно да намеря добра литература, от която да стартирам и да имам добра основа за напред. Започнах с Cinema 4D R14 релийс 4 Септември, 2012 г. След версия 14 започнах с версия 16, с която работя.

(в процес на вземане)

2006 г. до сега. Растерна програма за обработка на изображения Adobe Photoshop: С помощта на Adobe Photoshop съм обработил над милион снимки и колажи. Започнах с версия CS2 в момента работя с последната версия.

2013 г. до сега. Векторна програма / Графичен дизайн. Adobe Illustrator: До този момент съм създал векторни улици, векторни паркове, които можете да намерите в сайта.

2010 г. до сега. Видео обработка Adobe Premiere: С програмата за видео монтажи Adobe Premiere започнах през 2010 г. създал / редактирал съм с нея доста видео клипове. Едни от тях са на ESET, Фондация Бялата Лястовица, Power Podium, Hi Life, BMW Power ///Mania, обработка на видеа на изпълнители и известни личности. Както и видеата на DS DESIGN се обработват с нея. Видеата на ESET, Фондация Бялата Лястовица, Power Podium, Hi Life, BMW Power ///Mania може да видите в тази секция.

2011 г. до сега. Софтуер за видео ефекти Adobe After Effects: С After Effects започнах от чисто любопитство, понеже като проучих какво може този софтуер и в каква среда може да бъде използвам се заех да го уча. До момента съм разработил над 15, 100 рекламни лога с негова помощ. Логата са на Български фирми както и фирми извън България.

(в процес на вземане)

2012 г. до сега. Аудио обработка Audobe Audition: С програмата за аудио обработка започнах през 2012 г. Стартирах с Adobe Audition 1.5 от нея ми беше базовото познание в областта на запис, обработка на звук и дребни корекции в аудо файла. В момента работя с версия CC. С нея обработвам звук на филми, подобряване на аудио файла, отстраняване на не точни звуци.

(в процес на вземане)

2014 г. до сега. Софтуер за създаване на книги и списания Adobe InDesign:

2006 г. до сега. Анимация Adobe Flash: Заочах да изучавам като любител от любопитсво си взех литературата на Хилман Къртис - Flash 5 Web Дизайн. След като я научих реших да си разширя знанията в тази програма. Започнах с изучаването на Adobe Flash Professional 8 чрез литературата на Macromedia Studio 8. Тя ми даде базови познания по анимиране, графика и още добри техники. Чрез нея успях да навляза в средата на Flash анимацията. След версия 8 скочих направо на версия CS3. С нея съм разработвал банери и някоя друга анимация. В момента съм с версия CS6 и CC.

2006 г. до сега.   Adobe Fireworks: С този софтуер се запознах от литературата на Macromedia Studio 8 до това време бях чувал малко за него понеже в това време , което почнах да изучавам графика и то от любителска срана не бях решил все още с какво да се занимавам най-вече. Разбрах какво може софтуера и ми допадна как се работи с него. В момента продължавам да работя с него, но с версия CS6.

(в процес на вземане)

2016 г. до сега. Видео ефекти и анимация Fusion: С Fusion започнах да се занимавам, защото ми хареса какво може самия софтуер, започнах с малки и леки проекти, но в момента работя по-доста по-големи проекти.

Системно и Мобилно Програмиране

Лого на езика / платформата Сертификат Години опит (от / до) Ниво опит Брой разработени проекти Допълнение

2011 г. до сега. 148,501 C / C ++:

2012 г. до сега. 250,560 Java:

2012 г. до сега 51,120 Visual Basic:

2013 г. до сега. 429,410 CSharp:

2014 г. до сега. 617.365 Android: Мобилното програмиране и разработване на  приложения за Android го започнах от любителкса дейност. Базирам приложенията в Интегрираната среда за разработка Eclipse Luna. Учил съм разработката на приложения от няколко книги една от тях е на Денис Колисниченко - Практическо програмиране за Android

2014 г. до сега. 163,474 Swift: Разработка на мобилни приложения за iOS.

2014 г. до сега 10.040 Windows Phone:

2013 г. до сега 950 Assembly: