DS DESIGN - Todor Todorov

Тодор Тодоров – DS DESIGN

Той стартира с компютърната технология през 1999 г. От 2006 г. е започнал да се занимава професионално с компютърните технологии в областта на „КТТ“ и уеб сайтовете, които ги започнал като хоби, но поради причини е преценил да смени начина на обучение с друга специалност, която е в областта на програмирането, компютърната графика и уеб програмиране. лед това започва да се занимава в тази област (графика, програмиране и уеб) през 2011 г. Тогава започва с езика за програмиране C++. След което започва и с графичен дизайн чрез софтуера CorelDRAW X4 от тогава започва да навлиза в графичния дизайн. Същата година започва и с програмата за видео монтаж с Adobe Premiere версия CS3.

В момента е до ниво на Pro Designer и Pro Developer.

Сертификати и Грамоти

Доволни клиенти

0

Видео клиипове

0

Графични проекта (3D дизайн и векторна изображения)

0

Създадени сайта

0

Годините на моето развитие

Година

Описанив

2004 г.

Autodesk AutoCAD

С AutoCAD работя доста години дори бих казал, че от него съм тръгнал в цялата графика. Работа ми с него започна доста интересна. Разработвах с него сложни схеми от учебници по физика. Интересното беше, че само с гледане на фигурата аз я правих 1/1 на компютъра – без да ползвам помощни подложки. Всяка скица беше правена само на око.
Сертификат за AutoCAD – карам курс за вземане за сертификат.

2006 г.

Glog

В тази година бях решил да си направя нещо като сайт за компютърни уроци, с които да се учат хората. Отначало го бях започнал в стил блог от glog.bg, но реших да не го правя там повече, защото не ми допадаше как е устроена системата им и че беше доста тромаво. От което ме накара да мисля други начини да го направя.
Отново в glog.bg, започнах да правя още един блог – сайт за пълна информация за всеки автомобил от първият му модел до най-новия както и с кратка история за неговия създател. Не съм се отказал от този проект – ще бъде реалност някой ден.

HTML 4 CSS 2

Реших да спра да правя подобни тип сайтове в платформата на Dir.bg (Glog.bg). Исках нещо, което да съм изградил лично аз. Тогава започнах да изучавам уеб езиците HTML4 и CSS2 от тук нагоре се започва с навлизането ми с програмиране на уеб сайтове с езици. Първия сайт, който разработих беше отново за компютърните уроци, но вече нямах това ограничение, което имах в glog.bg
Сертификат за HTML 4 & CSS 2: Няма на този етап.

PHP & MySQL

Същата година започнах да уча PHP & MySQL. Започнах с версия 4.3 на PHP. Версията с която съм почнал на MySQL е : 3.23.54. В момента работя с най-новите им версии. Стартовата ми литература е тази.
Сертификат за PHP & MySQ: В процес на вземане от СофтУни.

Adobe Photoshop

С помощта на Adobe Photoshop съм обработил над милион снимки и колажи. Започнах с версия CS2 в момента работя с последната версия.
Сертификат за Photoshhop: В процес на вземане от СофтУни

Adobe Flash

Започнах да изучавам като любител Flash Design, взех литературата за него спрях се на Хилман Къртис – Flash 5 Web Дизайн. След като я научих реших да си разширя знанията в тази среда. Започнах с изучаването на Adobe Flash Professional 8 чрез литературата на Macromedia Studio 8. Тя ми даде базови познания по анимирането, графика и още добри техники. Чрез нея успях да навляза в средата на Flash анимацията. След версия 8 скочих направо на версия CS3. С нея съм разработвал банери и някоя друга анимация. В момента съм с версия CS6 и CC.
Сертификат за Adobe Flash: Няма на този етап.

Adobe Fireworks

С този софтуер се запознах от литературата на Macromedia Studio 8 до това време бях чувал малко за него понеже в това време , което почнах да изучавам графика и то от любителска срана не бях решил все още с какво да се занимавам най-вече. Разбрах какво може софтуера и ми допадна как се работи с него. В момента продължавам да работя с него, но с версия CS6.
Сертификат за Adobe Fireworks: Няма на този етап

2007 г.

WordPress

Реших да направя един тестов сайт с WordPress 2,1 Проекта, които почнах с
него беше блог за автомобили. Доста добре се разви, но 2010 г. го
спрях, заради липса на време. Също така сайт за компютърни технологии и
един магазин за обувки.
Сертификат: Взет на: 14.04.2016 от Aula.bg
Сертификат: Взет на: 08.10.2019 от SoftUni

JavaScript

Със скриптовия език на JavaScript съм създал над 300 хиляди скрипта от тогава до сега, които работят стабилно до ден днешен.
Сертификат: Взет на: 28.06.2017 от Aula.b

2009 г.

Електротехника, Градвни Елементи и Програмиране

През тази година започнах да изучавам в ПГ по МТЕ „М. В. Ломоносов“ – Добрич. Специалностите в областта на електричеството и създаване на чипове.
Електротехника, Градивни Елементи, запояване на платки и работа с ток.

JQuery

С JQuery съм боравил доста силно по динамичност, визия и стилни функции за един чудесен сайт.

2010 г.

Обектно Ориентирано Програмиране (ООП)

В тази година обърнах внимание на по – сериозните езици в ООП (Обектно Ориентирано Програмиране). Започнах с изучаване на езици като: C и C++.

Joomla!

С Joоmla правих магазин за авточасти, магазин за суши и поддръжка на онлайн аптека.
Сертификат за Joomla!: Няма на този етап.

2011 г.

Обектно Ориентирано Програмиране (ООП), Векторна графика и видео обработка.

В тази година нещата, които навлизах бяха програмния език Java, векторния софтуер CorelDRAW и видео обработка с Adobe Premiere CS3

CorelDRAW

Започнах с версия 14 на софтуера с него започнах да градя основи, които ми дадоха добро начало да карам с по-новите версии. В момента работя с версии CorelDRAW X6, CorelDRAW X7, CorelDRAW X8
Сертификат: Взет на: 28/11/2016 от Aula.bg

Adobe After Effects

С After Effects започнах от чисто любопитство, понеже като проучих какво може този софтуер и в каква среда може да бъде използвам се заех да го уча. До момента съм разработил над 15, 100 рекламни лога с негова помощ. Логата са на Български фирми както и фирми извън България.
Сертификат: Взет на: 28/11/2016 от Aula.bg

Adobe Premiere

С програмата за телевизия и видео монтажи Adobe Premiere започнах през 2012 г. създал / редактирал съм с нея доста видео клипове. Едни от тях са на ESET, Фондация Бялата Лястовица, Power Podium, Hi Life, BMW Power ///Mania, обработка на видеа на изпълнители и известни личности. Както и видеата на DS DESIGN се обработват с нея. Видеата на ESET, Фондация Бялата Лястовица, Power Podium, Hi Life, BMW Power ///Mania обработка на видеа на изпълнители и известни личности. Както и видеата на DS DESIGN се обработват с нея. Видеата на ESET, Фондация Бялата Лястовица, Power Podium, Hi Life, BMW Power ///Mania може да видите в тази секция
Сертификат: Взет на: 28/06/2017 от Aula.bg

AJAX

Разработвах преди време чат скриптове с него. Използвам ги още в някои проекти.

2012 г.

Adobe Audition

С програмата за аудио обратка започнах през 2012 г. Стартирах с Adobe Audition 1.5 от нея ми беше базовото познание в областа на запис, обработка на звук и дребни корекции в аудо файла. В момента работя с версия CC. С нея обработвам звук на филми, подобрявае на аудио файла, отсраняяване на не точни звуци.

2013 г.

Adobe Illustrator

До този момент съм създал векторни улици, векторни паркове, които можете да намерите в сайта.
Сертификат: Взет на: 28/08/2018 от Aula.bg

2014 г.

Android

Мобилно програмиране и разработване на мобилни приложения за Android го започнах от любопитство. Разработвам приложенията в Интегрираната среда за разработка Eclipse Luna. Учил съм разработката на приложения от няколко книги една от тях е на Денис Колисниченко – Практическо програмиране за Android

MAXON CINEMA 4D

Със CINEMA 4D се сблъсках в университета, хареса ми в нея, че с лекота може да стават велики неща. Също така като проучих, че Дисни и още много филмови компании работят с нея се замислих дали да навляза в нея или не.За жалост ми беше малко трудно да намеря добра литература, от която да стартирам и да имам добра основа за напред. Започнах с Cinema 4D R14 релийс 4 Септември, 2012 г. След версия 14 започнах с версия 16, с която работя. С нейна помощ са разработи филми кат Jursic Park, Frozen, Teenage Mutant .Ninja Turtles (игралните), Spider Man и още други.
Сертификат: Взет на: 28/09/2017 от Aula.bg

SolidWorks

Със софтуера за машинно строенето се запалих, след като научих какво може и какво се прави с него. Бях много възхитен от неговите възможности. Почнах с леки неща, като създаване на болтове. В момента съм на ниво, в което мога да изградя части на автомобил, самолет, мотор и други превозни средства, но и за домашни уреди, скициране на схеми за сглобяване на мебели.
Сертификат: Взет на: 28/04/2018 от Aula.bg

2019 - 2020 г.

Обновяване на знанията по CMS WordPress 

На 13 агуст Тодор Тодорв стартира курс за WordPress в СофтУни  да научи още неща.

Курсът може да видите тук

Графичен дизайн:

След изучаването на толкова много графичен софтуер прецених да се задълбая още в сферата на  графичния дизайн от програмата на СофтУни. В нея влизат следните програми:

  • Графичен дизайн с Photoshop (софтуер за снимки)
  • Графичен дизайн с Illustraor (софтуер за векторни изображения)
  • Графичен дизайн с InDesign (софтуер за списания и книги)
  • UX дизайн
  • IU Уеб дизайн
  • Adobe Premiere Pro (видео монтаж)
  • Adobe After Effects (анимация и видео ефекти)
  • 3D проектиране с 3D Max
  • Проектиране на 3D игри с Maya

Повече за курса вижте тук

Започна нови проекти в EA Games

Тодор получи предложение за работа в екипа на една от най-големите компании за игри в цял свят. Очаква се той да участва в новите проекти на игрите Need For Speed, FIFА, The Sims и Star Wars и още много други продукти на EA Games. С възможност да създаде и негова собствена игра за всички платформи.