Биография

Тодор Тодоров – DS DESIGN

Тодор Тодоров е от град Добрич, роден на 27 Март, 1987 г.
Той стартира с компютърната технология през 1999 г. От 2006 г. е започнал да се занимава професионално с компютърните технологии в областта на „КТТ“ и уеб сайтовете, които ги започнал като хоби, но поради причини е преценил да смени начина на обучение с друга специалност, която е в областта на програмирането и компютърната графика и уеб програмиране.
 
 
След това да се занимава в тази област (графика, програмиране и уеб) през 2012 г. Тогава започва с езика за програмиране C++. След което започва и с графичен дизайн чрез софтуера CorelDRAW X4 от тогава започва да навлиза в графичния дизайн. Същата година започва и с програмата за видео обработка на Adobe Premiere версия CS3.
В момента е до ниво на Pro Designer и Pro Developer

 

Сертификати:

 

Годините, в които съм стартирал даден  проект.

2004 г.

Autodesk AutoCAD

С AutoCAD работя доста години дори бих казал, че от него съм тръгнал в цялата графика.

Сертификат за AutoCAD - карам курс за вземане за сертификат.

2006 г.

Glog

В тази година бях решил да си направя нещо като сайт за компютърни уроци, с които да се учат хората. Отначало го бях започнал в стил блог от glog.bg, но реших да не го правя там повече, защото не ми допадаше как е устроена системата им и че беше доста тромаво. От което ме накара да мисля други начини да го направя.

Пак в  glog.bg, започнах да правя още един блог - сайт  за пълна информация за всеки автомобил от първият му модел до най-новия както и с кратка история за неговия създател. Не съм се отказал от този проект - ще бъде реалност някой ден.

HTML 4 CSS 2

Реших да спра да правя подобни тип сайтове исках нещо, което да сън изградил лично аз, Тогава започнах да изучавам увб езиците HTML4 и CSS2  от тук нагоре се започва с навлизането ми с програмиране на уеб сайтове с езици. Първия сайт, който разработих беше отново за компютърните уроци, но вече нямах това ограничение, което имах в glog.bg

Сертификат за HTML 4 & CSS 2: Няма на този етап.

PHP & MySQL

Същата година започнах  да уча PHP & MySQL. Започнах с версия 4.3 на PHP. Версията с която съм почнал на MySQL е : 3.23.54 , В момента работя с най-новите им версии. Стартовата ми литература е тази.

Сертификат за PHP & MySQ: В процес на вземане.

Adobe Photoshop

С помощта на Adobe Photoshop съм обработил над милион снимки и колажи. Започнах с версия CS2 в момента работя с последната версия.

Adobe Flash

Заочах да изучавам като любител от любопитсво си взех литературата на Хилман Къртис - Flash 5 Web Дизайн. След като я научих реших да си разширя знанията в тази програма. Започнах с изучаването на Adobe Flash Professional 8 чрез литературата на Macromedia Studio 8. Тя ми даде базови познания по анимиране, графика и още добри техники. Чрез нея успях да навляза в средата на Flash анимацията. След версия 8 скочих направо на версия CS3.  С нея съм разработвал банери и някоя друга анимация. В момента съм с версия CS6 и CC.

Сертификат за Adobe Flash: Няма на този етап.

Adobe Fireworks

С този софтуер се запознах от литературата на Macromedia Studio 8 до това време бях чувал малко за него понеже в това време , което почнах да изучавам графика и то от любителска срана не бях решил все още с какво да се занимавам най-вече. Разбрах какво може софтуера и ми допадна как се работи с него. В момента продължавам да работя с него, но с версия CS6.

Сертификат за Adobe Fireworks: Няма на този етап.

2007 г.

WordPress

Реших да направя един тестов сайт с WordPress 2,1 Проекта, които почнах с него беше блог за автомобили. Доста добре се разви, но 2010 г. го спрях, заради липса на време. Също така сайт за компютърни технологии и един магазин за обувки.

Сертификат: Взет на: 14.04.16

JavaScript

Със скриптовия език на JavaScript съм създал над 300 хиляди скрипта от тогава до сега, които работят стабилно до ден днешен.

Сертификат: Взет на: 28.06.17

2009 г.

Електротехника, Градвни Елементи и Програмиране

През тази година започнах да изучавам специалностите като: Електротехника, Градвни Елементи и Програмиране на езика Pascal (но не го продължих.

JQuery

С JQuery съм боравил доста силно по динамичност, визия и стилни функции за един чудесен сайт.

2010 г.

Обектно Ориентирано Програмиране (ООП)

В тази година обърнах внимание на по - сериозните езици в ООП (Обектно Ориентирано Програмиране). Започнах с изучаване на езици като: C и C++.

Joomla!

С Joоmla правих магазин за авточасти, магазин за суши и поддръжка на онлайн аптека.

2011 г.

Обектно Ориентирано Програмиране (ООП), Векторна графика и видео обработка.

В тази година нещата, които навлизах бяха програмния език Java, векторния софтуер CorelDRAW и видео обработка с Adobe Premiere CS3   

CorelDRAW

Започнах с версия 14 на софтуера с него започнах да градя основи, които ми дадоха добро начало да карам с по-новите версии. На този етап съм с версия 16.

Сертификат за CorelDRAW: Взет на: 28.11.16

Adobe Premiere CS3

С програмата за телевизия и видео монтажи Adobe Premiere започнах през 2012 г. създал / редактирал съм с нея доста видео клипове. Едни от тях са на ESET, Фондация Бялата Лястовица, Power Podium, Hi Life, BMW Power ///Mania, обработка на видеа на изпълнители и известни личности. Както и видеата на DS DESIGN се обработват с нея. Видеата на ESET, Фондация Бялата Лястовица, Power Podium, Hi Life, BMW Power ///Mania може да видите в тази секция

AJAX

Разработвах преди време чат скрипове с него. Използвам ги още в някои проекти.

2012 г.

Adobe Audition

С програмата за аудио обратка започнах през 2012 г. Стартирах с Adobe Audition 1.5 от нея ми беше базовото познание в областа на запис, обработка на звук и дребни корекции в аудо файла. В момента работя с версия CC. С нея обработвам звук на филми, подобрявае на аудио файла, отсраняяване на не точни звуци.

2013 г.

Adobe Illustrator

До този момент съм създал векторни улици, векторни паркове, които можете да намерите в сайта.

 

Assembly

 

CSharp

2014 г.

Android

Мобилно програмиране и разработване на мобилни приложения за Android го започнах от любителкса дейност. Базирам приложенията в Интегрираната среда за разработка Eclipse Luna. Учил съм разработката на приложения от няколко книги една от тях е на Денис Колисниченко - Практическо програмиране за Android

Swift

Разработка на мобилни приложения за iOS.

MAXON CINEMA 4D

Започнах от любопиство с тази програма, но за жалост ми беше малко трудно да намеря добра литература, от която да стартирам и да имам добра основа за напред. Започнах с  Cinema 4D R14 релийс 4 Септември, 2012 г. След версия 14 започнах с версия 16, с която работя.

SolidWarks

Със софтуера за машино строенето се запалих, след като научих какво може и какво се прави с него. Бях много надъхан да го знам и него. Почнах с леки неща, като създаване на болтове. В момента съм на ниво, в което мога да изградя части на автомобил, самолет, мотор и други превозни средства, но и за домашни употреби умея. Умения като създаване на мебели.

2016 г.

Fusion

С Fusion започнах да се занимавам, защото ми хареса какво може самия софтуер, започнах с малки и леки проекти, но в момента работя по-доста по-големи проекти.

2018 г.

Обновяване на знания:

Записах курсове в СофтУни за Java и C# с цел да си обновя знанията и да звема документи за езиците.