Биография

Тодор Тодоров – DS DESIGN

В сферата на компютрите навлязох през 1999 г. От 2006 г. започнах да се занимавам професионално в областта на „КТТ – Комуникационна техника и технологии“, но прецених да сменя начина на обучение с друга специалност, която е в областта на програмирането и компютърната графика.

Започнах да се занимавам в тази област (графика и програмиране) през 2012 г. Тогава стартирах с езика за програмиране C++. След което започнах и с CorelDRAW от тогава се устремих и към графичния дизайн. Същата година започнах и с програмата за видео обработка на Adobe Premiere версия CS3. Работя още с нея.

 

Сертификати:

Годините, в които съм стартирал даден  проект.

2004 г.

Autodesk AutoCAD

С AutoCAD работя доста години дори бих казал, че от него съм тръгнал в цялата графика.

Сертификат за AutoCAD - карам курс за вземане за сертификат.

2006 г.

Glog

В тази година бях решил да си направя нещо като сайт за компютърни уроци, с които да се учат хората. Отначало го бях започнал в стил блог от glog.bg, но реших да не го правя там повече, защото не ми допадаше как е устроена системата им и че беше доста тромаво. От което ме накара да мисля други начини да го направя.

Пак в  glog.bg, започнах да правя още един блог - сайт  за пълна информация за всеки автомобил от първият му модел до най-новия както и с кратка история за неговия създател. Не съм се отказал от този проект - ще бъде реалност някой ден.

HTML 4 CSS 2

Реших да спра да правя подобни тип сайтове исках нещо, което да сън изградил лично аз, Тогава започнах да изучавам увб езиците HTML4 и CSS2  от тук нагоре се започва с навлизането ми с програмиране на уеб сайтове с езици. Първия сайт, който разработих беше отново за компютърните уроци, но вече нямах това ограничение, което имах в glog.bg

Сертификат за HTML 4 & CSS 2: Няма на този етап.

PHP & MySQL

Същата година започнах  да уча PHP & MySQL. Започнах с версия 4.3 на PHP. Версията с която съм почнал на MySQL е : 3.23.54 , В момента работя с най-новите им версии. Стартовата ми литература е тази.

Сертификат за PHP & MySQ: В процес на вземане.

Adobe Flash

Заочах да изучавам като любител от любопитсво си взех литературата на Хилман Къртис - Flash 5 Web Дизайн. След като я научих реших да си разширя знанията в тази програма. Започнах с изучаването на Adobe Flash Professional 8 чрез литературата на Macromedia Studio 8. Тя ми даде базови познания по анимиране, графика и още добри техники. Чрез нея успях да навляза в средата на Flash анимацията. След версия 8 скочих направо на версия CS3.  С нея съм разработвал банери и някоя друга анимация. В момента съм с версия CS6 и CC.

Сертификат за Adobe Flash: Няма на този етап.

Adobe Fireworks

С този софтуер се запознах от литературата на Macromedia Studio 8 до това време бях чувал малко за него понеже в това време , което почнах да изучавам графика и то от любителска срана не бях решил все още с какво да се занимавам най-вече. Разбрах какво може софтуера и ми допадна как се работи с него. В момента продължавам да работя с него, но с версия CS6.

Сертификат за Adobe Fireworks: Няма на този етап.

2007 г.

WordPress

Реших да направя един тестов сайт с WordPress 2,1 Проекта, които почнах с него беше блог за автомобили. Доста добре се разви, но 2010 г. го спрях, заради липса на време. Също така сайт за компютърни технологии и един магазин за обувки.

Сертификат: Взет на: 14.04.16

JavaScript

Със скриптовия език на JavaScript съм създал над 300 хиляди скрипта от тогава до сега, които работят стабилно до ден днешен.

Сертификат: Взет на: 28.06.17

2009 г.

Електротехника, Градвни Елементи и Програмиране

През тази година започнах да изучавам специалностите като: Електротехника, Градвни Елементи и Програмиране на езика Pascal (но не го продължих.

JQuery

С JQuery съм боравил доста силно по динамичност, визия и стилни функции за един чудесен сайт.

2010 г.

Обектно Ориентирано Програмиране (ООП)

В тази година обърнах внимание на по - сериозните езици в ООП (Обектно Ориентирано Програмиране). Започнах с изучаване на езици като: C и C++.

Joomla!

С Joоmla правих магазин за авточасти, магазин за суши и поддръжка на онлайн аптека.

2011 г.

Обектно Ориентирано Програмиране (ООП), Векторна графика и видео обработка.

В тази година нещата, които навлизах бяха програмния език Java, векторния софтуер CorelDRAW и видео обработка с Adobe Premiere CS3   

CorelDRAW

Започнах с версия 14 на софтуера с него започнах да градя основи, които ми дадоха добро начало да карам с по-новите версии. На този етап съм с версия 16.

Сертификат за CorelDRAW: Взет на: 28.11.16

Adobe Premiere CS3

С програмата за телевизия и видео монтажи Adobe Premiere започнах през 2012 г. създал / редактирал съм с нея доста видео клипове. Едни от тях са на ESET, Фондация Бялата Лястовица, Power Podium, Hi Life, BMW Power ///Mania, обработка на видеа на изпълнители и известни личности. Както и видеата на DS DESIGN се обработват с нея. Видеата на ESET, Фондация Бялата Лястовица, Power Podium, Hi Life, BMW Power ///Mania може да видите в тази секция

AJAX

Разработвах преди време чат скрипове с него. Използвам ги още в някои проекти.

2012 г.

Adobe Audition

С програмата за аудио обратка започнах през 2012 г. Стартирах с Adobe Audition 1.5 от нея ми беше базовото познание в областа на запис, обработка на звук и дребни корекции в аудо файла. В момента работя с версия CC. С нея обработвам звук на филми, подобрявае на аудио файла, отсраняяване на не точни звуци.

2014 г.

Android

Мобилно програмиране и разработване на мобилни приложения за Android го започнах от любителкса дейност. Базирам приложенията в Интегрираната среда за разработка Eclipse Luna. Учил съм разработката на приложения от няколко книги една от тях е на Денис Колисниченко - Практическо програмиране за Android

iOS

Разработка на мобилни приложения за iPad, iPhone чрез езика "Swift"

MAXON CINEMA 4D

Започнах от любопиство с тази програма, но за жалост ми беше малко трудно да намеря добра литература, от която да стартирам и да имам добра основа за напред. Започнах с  Cinema 4D R14 релийс 4 Септември, 2012 г. След версия 14 започнах с версия 16, с която работя.

SolidWarks

Със софтуера за машино строенето се запалих, след като научих какво може и какво се прави с него. Бях много надъхан да го знам и него. Почнах с леки неща, като създаване на болтове. В момента съм на ниво, в което мога да изградя части на автомобил, самолет, мотор и други превозни средства, но и за домашни употреби умея. Умения като създаване на мебели.

2016 г.

Fusion

С Fusion започнах да се занимавам, защото ми хареса какво може самия софтуер, започнах с малки и леки проекти, но в момента работя по-доста по-големи проекти.