Биография

(Тодор Тодоров) DS DESIGN Започнах да се занимавам с компютри през 1999 г. От 2006 г. започнах да се занимавам професионално с компютърните технологии в областта на „КТТ“, но прецених да сменя начина на обучение с друга специалност, която е в областта на програмирането и компютърната графика.

Започнах да се занимавам в тази област (графика и програмиране) през 2012 г. Тогава започнах с езика за програмиране C++. След което започнах и с CorelDRAW от тогава започнах с графичния дизайн. Същата година започнах и с програмата за видео обработка на Adobe Premiere версия CS3. Работя още с нея.

 

2004 г.

Autodesk AutoCAD

С AutoCAD работя доста години дори бих казал, че от него съм тръгнал в цялата графика.

Сертификат за AutoCAD - карам курс за вземане за сертификат.

2006 г.

Glog

В тази година бях решил да си направя нещо като сайт за компютърни уроци, с които да се учат хората. Отначало го бях започнал в стил блог от glog.bg, но реших да не го правя там повече, защото не ми допадаше как е устроена системата им и че беше доста тромаво. От което ме накара да мисля други начини да го направя.

Пак в  glog.bg, започнах да правя още един блог - сайт  за пълна информация за всеки автомобил от първият му модел до най-новия както и с кратка история за неговия създател. Не съм се отказал от този проект - ще бъде реалност някой ден.

HTML 4 CSS 2

Реших да спра да правя подобни тип сайтове исках нещо, което да сън изградил лично аз, Тогава започнах да изучавам увб езиците HTML4 и CSS2  от тук нагоре се започва с навлизането ми с програмиране на уеб сайтове с езици. Първия сайт, който разработих беше отново за компютърните уроци, но вече нямах това ограничение, което имах в glog.bg

Сертификат за HTML 4 & CSS 2: Няма на този етап.

PHP & MySQL

Същата година започнах  да уча PHP & MySQL. Започнах с версия 4.3 на PHP. Версията с която съм почнал на MySQL е : 3.23.54 , В момента работя с най-новите им версии. Стартовата ми литература е тази.

Сертификат за PHP & MySQ: В процес на вземане.

2007 г.

JavaScript

Със скриптовия език на JavaScript съм създал над 300 хиляди скрипта от тогава до сега, които работят стабилно до ден днешен.

Сертификат: Взет на: 28.06.17

 

WordPress

Реших да направя един тестов сайт с WordPress 2,1 Проекта, които почнах с него беше блог за автомобили. Доста добре се разви, но 2010 г. го спрях, заради липса на време. Също така сайт за компютърни технологии и един магазин за обувки.

Сертификат: Взет на: 14.04.16

2009 г.

Електротехника, Градвни Елементи и Програмиране

През тази година започнах да изучавам специалностите като: Електротехника, Градвни Елементи и Програмиране на езика Pascal (но не го продължих.

2010 г.

Обектно Ориентирано Програмиране (ООП)

В тази година обърнах внимание на по - сериозните езици в ООП (Обектно Ориентирано Програмиране). Започнах с изучаване на езици като: C и C++.

2011 г.

Обектно Ориентирано Програмиране (ООП), Векторна графика и видео обработка.

В тази година нещата, които навлизах бяха програмния език Java, векторния софтуер CorelDRAW и видео обработка с Adobe Premiere CS3   

CorelDRAW

Започнах с версия 14 на софтуера с него започнах да градя основи, които ми дадоха добро начало да карам с по-новите версии. На този етап съм с версия 16.

Сертификат за CorelDRAW: Взет на: 28.11.16

 

Adobe Premiere CS3

С Adobe Premiere започнах